Programma

december 2017 - september 2018

december

zaterdag 16 december 2017
Let op: 15:30 uur

De Vrolijk Verrassende Kerstshow
(vanaf 3 jaar)

Theater van Santen

€ 8,50

Prinses Anna gaat naar De Vrolijk Verrassende Kerstshow. Op het feest mag prinses Anna de mooiste liedjes zingen, meedoen aan een quiz, de kerstboom versieren, musiceren en zelfs een schilderij maken. Uiteraard zullen de kinderen haar daarbij gaan helpen. Dat zorgt voor veel verrassingen en een vrolijk kerstfeest voor iedereen!

Reserveer

zondag 17 december 2017 14:30 uur

Buurman in de natuur
(vanaf 5 jaar)

Plan D

€ 8,50

Buurman in de Natuur is het vervolg op de succesvolle Plan-d voorstellingen Buurman op vakantie (bij ons geweest in het Broersepark), Buurman in de winter en Buurman in de bieb (te zien geweest in ons theater). Een vrolijke en ontroerende dansvoorstelling over de kracht en de schoonheid van de natuur. Maar ook over de kwetsbaarheid van het milieu; plastic soep in de zee, CO2 uitstoot en smeltende ijskappen. Wat er ook gebeurt, de buurmannen laten elkaar niet in de steek en vinden altijd weer iets nieuws uit. Buurman in de Natuur is daarmee ook een prachtige ode aan vriendschap, aan fantasie en creativiteit.Trailer:

https://youtu.be/tdZxQo3M2sI

 

Reserveer

zondag 24 december 2017 14:30 uur
woensdag 27 december 2017 14:30 uur

Ollie Trollie en Mannetje Lampekap
(vanaf 3 jaar)

De Vliegende Koffer

€ 8,50

Ollie Trollie komt graag bij zijn lieve oma Hillie Trol en vraagt haar iedere keer het het verhaal over Mannetje Lampenkap voor te lezen. Over Mannetje Lampenkap die op een dag alle lampjes pikte. 'Bestaat hij echt?' vraagt Ollie. En dan verdwijnt het lampje van oma. Kan zij Ollie nu nooit meer voorlezen? Ollie gaat op zoek. Op zoek naar het verdwenen lampje en... Mannetje Lampenkap. Onderweg ontmoet hij de kleurrijke figuren Vleermuis Vlerk, Glitter Glimworm en kapitein Blauwbaard.Een mooi en fantasierijk verhaal met grote poppen over de lieve en grappige Ollie Trollie. Voor 2 - 7 jaar, en alle mensen die van sprookjes houden.

Reserveer

donderdag 28 december 2017 14:30 uur

Meneer B en Graaf Rucola
(vanaf 5 jaar)

Martijn Donders

€ 8,50

De Amstelveense acteur Martijn Donders brengt weer een grappig nieuw avontuur van Meneer B. Over griezelen, angst voor het onbekende en vooroordelen.

Tegenover het huis van Meneer B. staat een oud kasteel. Sinds een paar weken woont er een nieuwe buurman. Meneer B. vindt het maar een rare snuiter. Hij heeft altijd zwarte kleren aan en praat met een grappig accent. Maar het meest opvallend zijn wel zijn twee lange hoektanden. Waar komt hij vandaan ? En waarom is Meneer B. een beetje bang voor hem ? Op een dag vraagt zijn buurman hem om op de plantjes te passen terwijl hij op reis is naar het buitenland. Een prima kans om eens rond te snuffelen in het vreemde huis! Is die buurman wel echt zo eng? 

Reserveer

januari

vrijdag 5 januari 2018 14:30 uur

Berend Botanicus
(vanaf 4 jaar)

Goochelaar Jan

€ 8,50

Jan Kosters is drievoudig kampioen goochelen voor kinderen. Vorig jaar kwam Jan in de kerstvakantie Dokter Jan de zaal op stelten brengen en nu is zijn nieuwe karakter: Berend Botanicus. Berend zoekt de monumentale 'Grove Den'. Daar is een zeldzame vlinder gespot. Jan zou geen goochelaar zijn als deze zeldzame vlinder niet tijdens de voorstelling tevoorschijn gegoocheld wordt met een bijzonder 'maanlicht-geweer'. Tegelijkertijd steken de kinderen van alles op over de natuur.

Reserveer

zondag 7 januari 2018 14:30 uur

JaGRIPon
(vanaf 6 jaar)

Goochelaar Jahon

€ 8,50

Jahon is een jongeman die op een oude zolder woont. Een zolder vol uitvindingen waarmee hij goocheltrucs oefent. Na veel oefenen gaat Jahon optreden op straat. Op een dag geeft een prachtig meisje hem het luidste applaus ooit en Jahon is meteen verliefd! Neva is haar naam. Samen treden ze vele malen op als goochelaar en assistente. Een fantastisch duo! Tot het ergste gebeurt! Neva krijgt JaGRIPon, een ziekte die niet te genezen is!

Tenzij Jahon snel een oplossing vindt...

Jahon is de huisgoochelaar van VTM Kzoom op de Vlaamse TV.
In 2013 won Jahon de eerste prijs op het kampioenschap van Vlaanderen in de categorie toneelgoochelen. Vorig jaar was het publiek heel enthousiast over zijn voorstelling 'Geheimen'!

Reserveer

zondag 14 januari 2018 14:30 uur

De Worstelaar
(vanaf 6 jaar)

Theater Gnaffel

€ 8,50

Hartverwarmend poppenspektakel voor zelfs de grootste zwartkijker.

Theater Gnaffel brengt mensgrote poppen op magische wijze tot leven en laat met het humoristische en beeldende De Worstelaar – in 2006 winnaar van de Zilveren Krekel – zien dat zelfs de grootste zwartkijker zich weer kan gaan verwonderen

Koos, ex-worstelkampioen komt terecht in een huis vol ingedutte oude mensen. Hoewel hij zelf ook oud is, zet hij de boel flink op stelten. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Het onmogelijke gebeurt: Mathilde wordt weer verliefd, Meneer Kleermaker danst in zijn pyjama op het slappe koord en Mevrouw Langelaar ontpopt zich tot een ware danseres. En Koos wordt opnieuw kampioen.

Prachtige voorstelling die eerder in het Amstelveens Poppentheater al twee keer uitverkocht was en nu in kader van het 30 jarig bestaan van Theater Gnaffel wegens veler aanvraag terug in de theaters.

Meer informatie: http://www.stipproducties.nl

Reserveer

zaterdag 20 januari 2018
Let op: 15:30 uur
zondag 21 januari 2018
Let op: 10:00 uur

De Kabouter, Sneeuwpop
(vanaf 2,5 jaar)

Sesamstraat acteurs

€ 8,50

Het is koud. De sneeuw komt in grote vlokken uit de hemel vallen. Alles is wit. Zoiets heeft kabouter nog nooit gezien. Hij maakt 2 hele grote sneeuwballen en zet ze op elkaar. Dat is leuk. Het lijken wel een buik en een hoofd. Maar dan krijgen de buik en hoofd praatjes en heeft de kabouter geen moment rust meer. Hij moet rollen, rennen, vliegen en...o, wat is het koud! Maar dan komt schaap. Kan die hem helpen?
Een spannend, vrolijk en vooral warm wintersprookje voor kinderen vanaf 2 tot 6 jaar.

Reserveer

zondag 28 januari 2018 14:30 uur

Nachtwacht
(vanaf 3 jaar)

De Zingende Harp

€ 8,50

Kom, pak je knuffel en ga mee naar bed. Het is weer tijd om te reizen. Kom snel, want de nacht wacht op ons en brengt ons ver van hier. O jee, ga je niet mee? Blijf je hier, waken in je eentje? Omdat, als je ogen sluiten, dit er nietmeer is?  Ja, dat is dikke pech. Maar ik ga nu snel want de nacht wacht nog maar even…Magisch, speels en muzikaal theater over dromen. Neem lekker je knuffel en warme slofjes mee. En na afloop mogen de kinderen natuurlijk kijken hoe Gunga al die gekke geluiden maakt.

Reserveer

februari

zondag 4 februari 2018 14:30 uur

Reusachtig Cool
(vanaf 4 jaar)

John de Winter en Martine van Dithuysen

€ 7,00

Je zal maar een reus zijn, door je broer in zee gegooid worden, gered worden door een magische vis en een beetje getikte oma hebben. Uiteindelijk kom je erachter dat je de zoon van een koning bent. Je moet de strijd aangaan met je kwaadaardige broer Cucullin om de liefde van een prinses te winnen. Pas dan kun je koning worden Dit alles overkomt Finn McCool. Reusachtig Cool is een voorstelling gebaseerd op een oud Iers volksverhaal, maar helemaal van deze tijd. Poppenspelers John de Winter en Martine van Ditzhuyzen ontmoeten als toeristen de reuzenfamilie McCool in de bergen van Ierland op het moment dat de broers Finn en Cucullin de strijd met elkaar aanbinden om het hart van de lieftallige prinses Oena. Dit levert een spannende, humoristische en ontroerende voorstelling op waarin poppenspel, toneel en verhaalkunst moeiteloos met elkaar verweven worden.

Reserveer

zondag 11 februari 2018 14:30 uur

Filmstrip maken
(vanaf 6 jaar)

Lichtbende

€ 8,50

Kinderen verbeelden aan de hand van een verhaal scènes op sheets. Deze worden vervolgens mechanisch door drie toverlantaarns geleid waardoor een animatie film ontstaat.

Reserveer

zondag 18 februari 2018 14:30 uur

Kokers
(alle leeftijden)

Dansers

€ 8,50

Een stad, een bos, een huis, een speeltuin…

Twee dansers bouwen met kartonnen kokers hun eigen wereld. Hoe kun je een wereld opbouwen of afbreken? Bouw je samen of alleen? Welke spelletjes kun je spelen? Wie bepaalt de regels om het spel leuker te maken? In Kokers ontdekken twee dansers hoe je samen kunt spelen. Een beeldende voorstelling over plezier maken, uitdagen, troosten en er voor elkaar zijn. Prachtige dans om naar te kijken van 3 tot 103 jaar. Language no problem.

Reserveer

maart

donderdag 1 maart 2018 14:30 uur

Maya zingt de wereld rond
(vanaf 4 jaar)

Maya Link

€ 8,50

Maya zingt liedjes van o.a. Samba Salad met herkenbare thema’s begeleid door muzikant Tim Aarnoutse. De geluiden van zijn bijzondere muziekinstrumenten vormen het decor van deze vrolijke ontdekkingstocht. Samba, jazz, swing, pop, folk en vele andere muziekstijlen nemen je mee op reis. Er wordt gezongen over wat je moet doen als je op reis gaat, hoe geweldig bubbels zijn en hoe je de wolken weg tovert, want in je hoofd kan alles. Dans en zing een rondje mee over de fantasie wereld van Maya!

Reserveer

zondag 4 maart 2018 14:30 uur

Stoere Broer
(alle leeftijden)

Jonge makers Tessa Friedrich & Olivier van Klaarbergen van Onder het Buro

€ 8,50

Een grappige mimevoorstelling over de stoerste broer en zus voor alle leeftijden. Een voorstelling over samen willen spelen, over sterk zijn, over broers en zussen, over dingen durven en bang zijn. Want we kunnen allemaal wel eens ergens bang voor zijn, toch?Tommie is de grote broer van Tess.  Tess houdt van avontuur en vindt samen spelen met haar grote stoere broer het allerleukste wat er is! Maar Tommie en Tess zijn heel verschillend.  Soms vindt Tommie zijn kleine zusje erg vervelend. Want Tommie houdt namelijk niet van buitenspelen, hij leest liever een boek. Je zou denken dat Tommie nog veel stoerder is dan Tess, maar Tommie schrikt altijd van alles en iedereen. Hij is een beetje bang. Dat vindt Tess maar raar. Grote broers moeten toch stoer zijn?

Reserveer

zondag 11 maart 2018
Let op: 10:30 uur

sttt
(vanaf 3 jaar)

Ennadien Blink

€ 8,50

"Wat zie ik nu, tijger is morgen jarig, maar dan moet ik een feest gaan organiseren”Snel stuurt muis een briefje rond met de vraag of iedereen komt helpen.
Natuurlijk komen alle dieren aangesneld. Ooievaar maakt de taart. Schildpad heeft nog slingers. Kikker wil ze wel ophangen want hij kan heel hoog springen. Vos blaast de ballonnen op, want hij kan heel hard blazen. Gelukkig is tijger uit logeren.

Maar wat is dat? Wie ligt daar op de hangbrug midden in het pad?Maar tijger, zo kunnen we er niet langs!
Gelukkig zijn er kinderen in de zaal die meehelpen om tijger in slaap te houden, zodat alle verrassingen naar het huis van tijger gebracht kunnen worden, ook de ballonnen… of… die laatste? Oei!

Reserveer

zondag 18 maart 2018 14:30 uur

Ieorg Idur
(vanaf 4 jaar)

Unieke Zaken

€ 8,50

Meesterverteller Roald Dahl schreef het boek Ieorg Idur in 1990 en in 2017 en 2018 tourt jeugdtheatergroep Unieke Zaken met een bewerking hiervan langs de theaters. Met onderscheidingen als de Noord-Hollandse Theatertrofee, de Alkmaarse Cultuurprijs en een Zilveren Krekel op zak spelen zij vol overgave deze energieke, fantasievolle en humoristische voorstelling met muziek,toverspreuken en schildpadden.

Meneer Hoppe  is een bescheiden, ietwat verlegen man, die al jaren alleen woont. Op zekere dag krijgt hij nieuwe buren: de flamboyante mevrouw Zilver en haar huisschildpad Rudi. Stilletjes is Meneer Hoppe verliefd op zijn buurvrouw. Als zij hem vertelt dat Rudi maar niet wil groeien, grijpt hij zijn kans. Hij verzint een geniaal plan en probeert daarmee het hart van mevrouw Zilver te winnen. Dingen achterstevoren kunnen namelijk magie veroorzaken…

Klik hier voor de trailer: https://youtu.be/reTGqKw28oY

Regie: Martin Hofstra ‭ Spel: Peter Bolten,‭ ‬Mirjam Morsch

Publieksreacties:

“Wateen blije, leuke en originele voorstelling. Leeftijdsloos – ik kom vaker.”

Marion(68 jaar)

“Hetleukst: alles. Het mooist: dat ze verliefd waren en dat alles weer goed kwam.Genoten!”

Famke(6 jaar) en Leanne (4 jaar)

“Veelcreatieve eyecatchers. Voor kind & volwassenen. Ook echt het gevoel vanRoald Dahl.”

Martijn(46 jaar)

“Wateen lieve voorstelling! Met helemaal jullie handtekening – julliepersonalities, de muziek en kleine grappen die zo mooi werken.”

Walter(67 jaar)

Reserveer

zondag 25 maart 2018 (première) 14:30 uur

Museum Mauzz
(vanaf 5 jaar)

Theater Kwadraat

€ 8,50

'Jouw tekening verdient een plekje in het museum' zegt de juf. Maar Eva denkt 'Een museum dat is toch heel saai?'. Door een onenigheid met haar halfbroertje Jimmy belandt Eva plotsklaps in een parallelle wereld 'Het Museum', waar ze haar werkelijkheid en wereld door een andere bril ziet. Ze ontmoet schilderijen uit verschillende kunststromingen, alle bezig met hun eigen zoektocht naar geluk. Als Eva merkt dat Jimmy ook in het museum rondloopt en in gevaar is, overwint Eva haar angst en vooroordelen om hem te redden.

Theater Kwadraat speelt onvergetelijk mooi jeugdtheater met grote poppen.

Reserveer

april

zondag 1 april 2018 14:30 uur

Ridder Florian
(vanaf 4 jaar)

Heer Otto

€ 8,50

Florian is niet bepaald een held. Behalve voor draken is hij ook bang voor stoere ridders, boze buurmannen en slapen in het donker. Vandaag heeft Florian er genoeg van. Hij wil niet meer bang zijn! Maar hoe doe je dat? Er is maar één oplossing: op bezoek gaan bij het oude vrouwtje. Oei, bij die gedachte staat Florian te trillen op zijn benen. Zal hij het durven?

Een voorstelling over bang zijn voor van alles en toch de moed hebben om te proberen. Ridder Florian, een humoristische muzikale voorstelling op bij te giebelen en griezelen. Gebaseerd op de Ridder Florian prentenboeken van Marjet Huiberts en Philip Hopman. Boordevol liedjes en avonturen!

Tekst en Spel: Rick Schellinkhout en Lidion Zierikzee
Live muziek: Anke Timmer / Esmay Usmany

Reserveer

zondag 8 april 2018 14:30 uur
zondag 8 april 2018 14:30 uur

Panama
(vanaf 2 jaar)

Feikes Huis

€ 8,50

Panama is een beeldende, muzikale voorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar. Twee vuilnismannen bouwen een prachtige fantasiewereld uit eindeloos veel plastic dopjes, zakjes en flesjes. Ze toveren bloemen, bomen, vogels en insecten tevoorschijn. In deze kleurrijke wereld kruipen de vuilnismannen in de huid van kleine Tijger en kleine Beer, op zoek naar het land van hun dromen.
Beleef fantastische ontmoetingen met een kraai, een egel, een vos en een haas, maak de ontdekking mee van een zacht bankstel en sluit vriendschap voor het leven.
De voorstelling is een ode aan de fantasie en laat zien dat reizen in je hoofd makkelijk en geweldig is. Je hoeft alleen maar opnieuw te kijken naar de wereld om je heen.
De voorstelling Panama is geïnspireerd op het bekroonde kinderboek O wat mooi is Panama van Janosch.

Reserveer

zondag 15 april 2018 (première) 14:30 uur

Kus Gezocht
(vanaf 4 jaar)

Charlotte de Lange en Ennadien Blink

€ 8,50

Een fantasie prikkelend verhaal, geïnspireerd op de opera van Ravel 'L’enfant et les sourtilèges’, sfeervol neergezet in een prachtig decor, waarin prentenboeken tot leven komen.

Loes is altijd het zonnetje in huis, maar vandaag loopt alles anders. Mama is zo druk met de nieuwe baby dat ze geen tijd heeft om voor te lezen. Boos smijt Loes haar voorleesboeken op de grond. ‘s Nachts voltrekt zich een bijzonder schouwspel. De figuren uit haar lievelingsboeken komen tot leven en willen ervandoor gaan. Daar moet je toch niet aan denken, dat alle plaatjes en verhalen uit je lievelingsboeken zijn verdwenen? Gelukkig is alles weer koek en ei als de volgende morgen de zon doorbreekt.

Reserveer

zondag 22 april 2018 14:30 uur

Workshop stokpoppen
(vanaf 4 jaar)

Jochen Lange

€ 8,50

Met één van zijn poppen, Job, een verlegen pop, begint Jochen zijn workshop. Dit is Job, en hij is een beetje verlegen. Soms voelt hij zich erg alleen. Nu zou hij jullie iets willen vragen. Zouden jullie het leuk vinden om samen met mij poppen te maken, zodat Job ook vriendjes heeft? En misschien willen jullie dan na afloop met Job en jullie poppen spelen en gek doen of dansen op het podium.

Reserveer

zaterdag 28 april 2018
Let op: 19:30 uur

Nyx
(vanaf 5 jaar)

Ananda Puyk

€ 8,50

Tijd om te gaan slapen. Een meisje komt haar kamer in, aarzelend. Zit er nou iets onder m'n bed? Niet kijken! Gauw springt ze in bed. Daar kan ze samen met haar lievelingsknuffel de hele wereld aan! Ogen dicht en voeten binnenboord. Raak de grond niet aan, want anders .........
Een woordeloze familievoorstelling waarin bewegingstheater en poppenspel worden gecombineerd voor iedereen die ooit klein is geweest of het nog is.
Voor fantasten, helden op sokken en iedereen die durft toe te geven wel eens bang te zijn in het donker. Language no problem

Reserveer

mei

dinsdag 1 mei 2018 14:30 uur

Droomzuchten
(vanaf 3 jaar)

Lappie Lapstok

€ 8,50

Oetje Uil wil niet slapen, want hij heeft van die vervelende dromen. Wakkere dromen doen het ook, vindt hij. Slaapdromen zijn alleen voor lefsnurkers en toetwoelers! Oetje probeert zijn ogen zo lang mogelijk open te houden en bedenkt allemaal treuzelsmoesjes. Roos heeft ze allemaal al eens gehoord: zijn pyjama is op vakantie en zijn knuffel is ook nog niet moe... Dan valt Oetje toch in slaap en droomt hij over Brommetje Vlieg. Die weet heel veel leuke spelletjes. Maar zijn die wel zo leuk voor uiltjes? Oetje zou het liefst eens een jachtspelletje spelen en een muisje vangen. 'Bram, mag Oetje nu eens beslissen? Oeps... Brom natuurlijk.' Bram, het vriendje van Roos, kan er ook wat van! Steeds spelletjes bedenken die vooral leuk zijn voor Bram. Roos onderzoekt Oetjes dromenpad al spelend in haar slaapkamer, maar zijn de droomzuchten nu van Oetje of van Roos?

Reserveer

zondag 13 mei 2018 14:30 uur

Mijn Kleine Zeemeermin
(vanaf 4 jaar)

Eva van den Bosch en Mai Flesseman

€ 8,50

Lelie, een dappere kleine zeemeermin, duikt in zee. Op haar reis beleeft ze een spannend avontuur en ontmoet ze wonderlijke figuren, zoals een vreemde piraat en het oudste wezen van de oceaan.

Mijn kleine zeemeermin is een poëtische muziektheatervoorstelling over liefde, moed, de zoektocht naar je roots en het vormen van je eigen identiteit. Grappig, spannend en ontroerend.

Reserveer

september

zondag 16 september 2018 14:30 uur

Vroemmm
(vanaf 2 jaar)

Ellen Smets Theater

€ 8,50

Broem wil zelf doen. Broem wil zelf rijden. Dat kan ze, echt waar. Kijk daar gaat ze al. Ze vliegt door de bocht als een speer. Broemmm Broemmm. Zie haar racen, heen en weer. En dan weer langzaam... en weer snel. Zie je nu, ze kan het wel! Met gierende banden, daar komt ze aan. Broem Broemmmm... en pang. Ai. Een lekke band, daar staat ze aan de kant. Wat nu? Daar is Baasje Deus om haar te helpen. Timmer, schroef schroef, timmer, zaag. Gelukkig, Broem is weer heel. En Brrooeemmmm, daar gaat ze alweer...

Broemmm is een beeldende voorstelling vol avontuur waarin het thema peuter- en kleuterdriften op humoristische wijze verbeeld wordt. Het zelf willen doen, tegen de draad in zijn, ‘ja' roepen als er ‘nee' wordt gezegd, ‘nee' stampen als er ‘ja' wordt verteld, maken de voorstelling voor zowel kinderen als hun ouders zeer herkenbaar. Door het interactieve karakter van de voorstelling voelen de kinderen zich onmiddellijk betrokken en beleven ze samen met Broemmm en haar baasje Deus de spannendste avonturen. Language no problem

Reserveer