Programma

maart 2018 - september 2018

maart

zondag 18 maart 2018 14:30 uur  (uitverkocht)

Ieorg Idur
(vanaf 4 jaar)

Unieke Zaken

€ 8,50

De voorstelling vanmiddag is helaas uitverkocht, maar voor de eerstvolgende voorstellingen 'Het mysterie van Museum Mauzz' (5+) op zondag 25 maart en 'Ridder Florian' op zondag 1 april zijn nog kaarten beschikbaar!

  • Reserveren voor de voorstelling van zondag 18 maart 2018 (vandaag) kan alleen telefonisch via 020-6450439.
  • De voorstelling van zondag 18 maart 2018 is uitverkocht.
zondag 25 maart 2018 (première) 14:30 uur

Museum Mauzz
(vanaf 5 jaar)

Theater Kwadraat

€ 8,50

'Jouw tekening verdient een plekje in het museum' zegt de juf. Dat zou Eva wel cool vinden. Wordt ze misschien wel beroemd...

En dan....door een onenigheid met haar halfbroertje Jimmy belandt Eva plotsklaps in een parallelle wereld 'Het Museum', waar ze haar werkelijkheid en wereld door een andere bril ziet. Ze ontmoet schilderijen uit verschillende kunststromingen, alle bezig met hun eigen zoektocht naar geluk. Als Eva merkt dat Jimmy ook in het museum rondloopt en in gevaar is, overwint Eva haar angst en vooroordelen om hem te redden.

Theater Kwadraat speelt onvergetelijk mooi jeugdtheater met grote poppen. De eerste reacties op de try-outs:

" Wij hebben vandaaggenoten van de voorstelling Het Mysterie van Museum Mauzz.

Vooral de special effects, daar waren de leerlingen van onder de indruk.Onweer, de melk en het hoofd uit het schilderij plus de kat. Het was soms echt spannend, we zagen de leerlingen met grote ogen kijken. Jullie hebben zelfs de meest onrustige kinderen goed kunnen boeien. Het was echt een visueel spektakel.

Ook knap dat jullie een stukje humor erin verwerkt hebben, en natuurlijk de selfie.Een stukje verleden met een stukje heden, mooi verpakt in een toneelstuk met zo nu en dan rijm erbij. Leuk hoor! 

Reserveer

april

zondag 1 april 2018 14:30 uur

Ridder Florian
(vanaf 4 jaar)

Heer Otto

€ 8,50

Florian is niet bepaald een held. Behalve voor draken is hij ook bang voor stoere ridders, boze buurmannen en slapen in het donker. Vandaag heeft Florian er genoeg van. Hij wil niet meer bang zijn! Maar hoe doe je dat? Er is maar één oplossing: op bezoek gaan bij het oude vrouwtje. Oei, bij die gedachte staat Florian te trillen op zijn benen. Zal hij het durven?

Een voorstelling over bang zijn voor van alles en toch de moed hebben om te proberen. Ridder Florian, een humoristische muzikale voorstelling op bij te giebelen en griezelen. Gebaseerd op de Ridder Florian prentenboeken van Marjet Huiberts en Philip Hopman. Boordevol liedjes en avonturen!

Tekst en Spel: Rick Schellinkhout en Lidion Zierikzee
Live muziek: Anke Timmer / Esmay Usmany

Reserveer

zondag 8 april 2018 14:30 uur
zondag 8 april 2018 14:30 uur

Panama
(vanaf 2 jaar)

Feikes Huis

€ 8,50

Panama is een beeldende, muzikale voorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar. Twee vuilnismannen bouwen een prachtige fantasiewereld uit eindeloos veel plastic dopjes, zakjes en flesjes. Ze toveren bloemen, bomen, vogels en insecten tevoorschijn. In deze kleurrijke wereld kruipen de vuilnismannen in de huid van kleine Tijger en kleine Beer, op zoek naar het land van hun dromen.
Beleef fantastische ontmoetingen met een kraai, een egel, een vos en een haas, maak de ontdekking mee van een zacht bankstel en sluit vriendschap voor het leven.
De voorstelling is een ode aan de fantasie en laat zien dat reizen in je hoofd makkelijk en geweldig is. Je hoeft alleen maar opnieuw te kijken naar de wereld om je heen.
De voorstelling Panama is geïnspireerd op het bekroonde kinderboek O wat mooi is Panama van Janosch.

Reserveer

zondag 15 april 2018 (première) 14:30 uur

Reserveer

zondag 15 april 2018 14:30 uur

Nyx
(vanaf 5 jaar)

Ananda Puyk

€ 8,50

Tijd om te gaan slapen. Een meisje komt haar kamer in, aarzelend. Zit er nou iets onder m'n bed? Niet kijken! Gauw springt ze in bed. Daar kan ze samen met haar lievelingsknuffel de hele wereld aan! Ogen dicht en voeten binnenboord. Raak de grond niet aan, want anders .........
Een woordeloze familievoorstelling waarin bewegingstheater en poppenspel worden gecombineerd voor iedereen die ooit klein is geweest of het nog is.
Voor fantasten, helden op sokken en iedereen die durft toe te geven wel eens bang te zijn in het donker. Language no problem

Reserveer

mei

dinsdag 1 mei 2018 14:30 uur

Droomzuchten
(vanaf 3 jaar)

Lappie Lapstok

€ 8,50

Oetje Uil wil niet slapen, want hij heeft van die vervelende dromen. Wakkere dromen doen het ook, vindt hij. Slaapdromen zijn alleen voor lefsnurkers en toetwoelers! Oetje probeert zijn ogen zo lang mogelijk open te houden en bedenkt allemaal treuzelsmoesjes. Roos heeft ze allemaal al eens gehoord: zijn pyjama is op vakantie en zijn knuffel is ook nog niet moe... Dan valt Oetje toch in slaap en droomt hij over Brommetje Vlieg. Die weet heel veel leuke spelletjes. Maar zijn die wel zo leuk voor uiltjes? Oetje zou het liefst eens een jachtspelletje spelen en een muisje vangen. 'Bram, mag Oetje nu eens beslissen? Oeps... Brom natuurlijk.' Bram, het vriendje van Roos, kan er ook wat van! Steeds spelletjes bedenken die vooral leuk zijn voor Bram. Roos onderzoekt Oetjes dromenpad al spelend in haar slaapkamer, maar zijn de droomzuchten nu van Oetje of van Roos?

Reserveer

vrijdag 4 mei 2018 14:30 uur

Toby's Alfa-bed, de reis met Mijnheer IJsbeer
(vanaf 4 jaar)

John de Winter

€ 7,00

Toby ligt in bed en kan niet slapen. Morgen gaat hij voor het eerst naar school, letters leren, bleh! Hij verstopt zich met zijn knuffel, Meneer IJsbeer, onder zijn dekbed. Maar Meneer IJsbeer kruipt uit bed en gaat op weg naar de Noordpool. Toby gaat hem zoeken en tuimelt in een gekke wereld, waarin hij de letters leert kennen. Zij helpen hem, hij speelt met hen en gaat dat steeds leuker vinden. Zo verandert angst in plezier. Een voorstelling over klein zijn en groot worden.

Trailer:  

https://youtu.be/0OjWGpMBlx0

Reserveer

zondag 6 mei 2018
Let op: 14:00 uur
zondag 6 mei 2018
Let op: 15:30 uur

Duimelot
(vanaf 2 jaar)

Maas Theater

€ 8,50

Duimelot geeft een slaapfeestje, kom je ook?

Duimelot geeft een slaapfeestje. Ze houdt erg van slapen, het liefst de hele dag. Opgekruld onder haar dekentje of doezelend op een kussen. Maar als ze bezoek heeft, wordt ze even wakker. Dan zingt ze liedjes en maakt ze muziek met haar instrumenten. Je mag samen met Duimelot muziek maken, zingen, dansen en draaien, of gewoon lekker liggen en luisteren. Kom je gezellig wegdromen bij de maan? Of door de lucht zwieren als een veertje? Je mag je knuffel meenemen.

Duimelot is een sfeervolle theatersolo van actrice, zangeres en maker Maud Dolsma voor dreumesen en peuters van anderhalf, twee en drie jaar. Maud speelde en zong eerder bij Maas in Alleen op de wereld en Alice in Wonderland en is onder andere bekend van de tv-serie Flikken Maastricht.

Reserveer

zondag 13 mei 2018 14:30 uur

Mijn Kleine Zeemeermin
(vanaf 4 jaar)

Eva van den Bosch en Mai Flesseman

€ 8,50

Lelie, een dappere kleine zeemeermin, duikt in zee. Op haar reis beleeft ze een spannend avontuur en ontmoet ze wonderlijke figuren, zoals een vreemde piraat en het oudste wezen van de oceaan.

Mijn kleine zeemeermin is een poëtische muziektheatervoorstelling over liefde, moed, de zoektocht naar je roots en het vormen van je eigen identiteit. Grappig, spannend en ontroerend.

Reserveer

september

zondag 16 september 2018 14:30 uur

Vroemmm
(vanaf 2 jaar)

Ellen Smets Theater

€ 8,50

Broem wil zelf doen. Broem wil zelf rijden. Dat kan ze, echt waar. Kijk daar gaat ze al. Ze vliegt door de bocht als een speer. Broemmm Broemmm. Zie haar racen, heen en weer. En dan weer langzaam... en weer snel. Zie je nu, ze kan het wel! Met gierende banden, daar komt ze aan. Broem Broemmmm... en pang. Ai. Een lekke band, daar staat ze aan de kant. Wat nu? Daar is Baasje Deus om haar te helpen. Timmer, schroef schroef, timmer, zaag. Gelukkig, Broem is weer heel. En Brrooeemmmm, daar gaat ze alweer...

Broemmm is een beeldende voorstelling vol avontuur waarin het thema peuter- en kleuterdriften op humoristische wijze verbeeld wordt. Het zelf willen doen, tegen de draad in zijn, ‘ja' roepen als er ‘nee' wordt gezegd, ‘nee' stampen als er ‘ja' wordt verteld, maken de voorstelling voor zowel kinderen als hun ouders zeer herkenbaar. Door het interactieve karakter van de voorstelling voelen de kinderen zich onmiddellijk betrokken en beleven ze samen met Broemmm en haar baasje Deus de spannendste avonturen. Language no problem

Reserveer

zondag 23 september 2018 14:30 uur

Reserveer