Programma

december 2018 - januari 2019

december

zondag 9 december 2018 14:30 uur

Buiten de lijntjes
(vanaf 5 jaar)

Theater Theatra

€ 8,50

 ‭

De Rijdende Rechter is niets bij deze absurde, humoristische voorstelling Buiten de Lijntjes. Wat gebeurt er als naast een keurig geordend stel een flamboyante nieuwe buurvrouw komt wonen met steeds gekke ideeën. Mevrouw Lijntjes vind het wel gezellig, maar Meneer Lijntjes.....

Burenactie: iedereen die kan aantonen in dezelfde straat te wonen, mag gezellig met zijn twee voor de prijs van een kaartje naast elkaar zitten.

  • Reserveren voor de voorstelling van zondag 9 december 2018 (vandaag) kan alleen telefonisch via 020-6450439.
zondag 16 december 2018 14:30 uur

Lejo's Kerstshow
(vanaf 3 jaar)

Lejo

€ 8,50

Lejo, het beroemde vingerpoppetje uit Sesamstraat, viert kerst. Met zijn vrienden, een kerstboom, kerstliedjes én Rudolf het Rendier. Feest in ons theater. Ze versieren een boom, zingen kerstliedjes, luiden de jingle-bells en zelfs Rudolf het Rendier komt langs. Een vrolijke kerstvoorstelling voor het hele gezin. En opa én oma

Lejo is wereldberoemd geworden door zijn voorstellingen en natuurlijk door zijn filmpjes in Sesamstraat. Lejo wordt gespeeld door de twee handen van Leo Petersen, met hulp van een koffer vol houten ogen. Language no problem

Na afloop kan iedereen zijn eigen Lejo-kerst-poppetje knutselen en bespelen.

Reserveer

zondag 23 december 2018 14:30 uur

Het bos draaft door!
(vanaf 6 jaar)

Theater Gnaffel

€ 8,50

Presentator Twan nodigt in zijn populaire talkshow ‘Het bos draaft door’ een aantal prominente dieren uit. Samen zoeken ze oplossingen voor hedendaagse problemen. Vlijmscherpe grappen maken vliegensvlug plaats voor poëzie, beeldende pareltjes uit het wonderlijke dierenrijk en het vaak onzichtbare rijk van de fantasie. Met Mark Haayema, Joep Onderdelinden, Aniek Stokkers en veel dierenpoppen.

Het Zwolse gezelschap Theater Gnaffel maakt voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. De voorstellingen doen een groot beroep op verwondering en verbeelding en zijn eigenzinnig en verrassend. 

Bij ons wordt de kerstspecial uitgezonden en schuift het veel bezongen rendier Rudolf aan, op zoek naar de ultieme kerstgedachte.

Reserveer

donderdag 27 december 2018 14:30 uur

De Reuze Dwerg die een kopje kleiner wil zijn
(vanaf 4 jaar)

Mark van Vliet

€ 8,50

Na het succes van ‘Help ik heb een vlieg ingeslikt’ is het tijd voor een nieuwe energieke muziekvoorstelling vol grappige personages op klassieke klanken van Mark van Vliet Theater.

De voorstelling ‘De Reuze Dwerg die een kopje kleiner wil zijn’ is geïnspireerd op van oorsprong Slavische sprookjes en wordt gespeeld onder begeleiding van klassieke muziek van onder andere Tsjaikovski, Moessorgski, Shostakovich en Stravinsky. Met instrumenten als de trombone en de Russische balalaika is het een muzikaal festijn! Ivan is veel te groot voor een dwerg! Hij past niet op een stoel, niet in zijn huis en zelfs zijn kleren zijn te klein. Hij is dol op klassieke muziek, maar alle instrumenten van de dwergen begeven het onder zijn gewicht. In een groot Russisch avontuur gaat Ivan opzoek naar zijn ware zelf. Samen met zijn nieuwe vrienden Vladimir de koopman, het tovervrouwtje Baba Yaga, de vals-zingende Vuurvogel en een enorme Neus, komt hij erachter dat groot zijn misschien helemaal zo gek nog niet is… Gedurende de voorstelling leert Ivan dat iedereen goede en slechte eigenschappen heeft en dat wat een ander verschillend maakt juist heel bijzonder kan zijn.

‘De Reuze Dwerg die een kopje kleiner wil zijn’ is een spannend avontuur vol humor en fantasie waarbij op een speelse en toegankelijke manier klassieke muziek tot leven wordt gebracht! Een genot voor de gehele familie!

Reserveer

januari

donderdag 3 januari 2019
Let op: 11:00 uur
donderdag 3 januari 2019 14:30 uur

Elins Huiskabouter
(vanaf 4 jaar)

Koos Wieman

€ 9,00

Als de huiskabouters in Noorwegen feest hebben vertellen zeelkaar verhalen. Opa vertelt over stelende trollen die schatten verbergen inhun grot. De kleinste huiskabouter wil naar die grot om een ketting te vindenvoor Elin, het liefste mensenkind dat hij kent. Is dat wel een goed idee?Trollen kunnen namelijk best gevaarlijk zijn...


Reserveer