Programma

november 2018 - december 2018

november

zondag 18 november 2018 14:30 uur

Sinterklaas Kampoentje
(vanaf 4 jaar)

Goochelaar Jahon

€ 8,50

Jahon is de huisgoochelaar van Kzoom op de Vlaamse TV. Vorig jaar was het publiek onder de indruk van zijn voorstelling Geheimen.  Dit keer wil hij graag Piet worden

“Liefste Sinterklaas,
Elke nacht droom ik ervan
om een piet te worden.
Ik klauter op de daken,
spring door de schoorsteen
en strooi met koekjes.
Kunt u me het geheim leren
om een echte piet te worden?
Bedankt“

‘Sinterklaas kampioentje’ is een woordloze combinatie tussen muziek, goochelen en … rode balletjes. Language no problem

Reserveer

zondag 25 november 2018 (try-out) 14:30 uur

Kerf, de labjesrat
(vanaf 6 jaar)

Arthur Geesing

€ 6,50

Kerf is een Labjesrat: Geboren in een laboratorium en gevlekt als een kat. Met een wel heel speciale staart. Wanneer hij jokt, verschijnt er een kerfje, een klein sneetje in zijn staart. Daarom heet hij Kerf! 'Echt niet altijd leuk hoor.'

Er is nog meer bijzonders aan Kerf. ‘Ik heb twee hele gave papa’s, Fred en Rick.’Alleen, als Fred er is, is Rick er niet, en als Rick er is, is Fred er niet.Op een wilde dag maakt Kerf per ongeluk het levenswerk van zijn papa's kapot: De laboratorium-proef-opstellingsmachine. Helemaal kapot, wat nu?! De volgende dag vertelt hij Rick dat Fred het gedaan heeft. En tegen Fred dat Rick het was. Opgelost! AUW... zijn staart. Fred staart naar de puinhoop en kan niet stoppen met in zijn ogen te wrijven. Rick huilt alleen nog maar. Die nacht voelt Kerf zich rot. En bang. Wat als zijn vaders erachter komen dat hij het zelf heeft gedaan? Kerf durft ze niet onder ogen te komen en besluit zich te verstoppen. Op zijn weg komt hij bloemen en dieren tegen: Vergeet-me-welletjes en -nietjes, Boter-op-je-hoofd-bloemen en Lelietjes-van-Daden. Er is de Verklapekster, die spreekt alleen maar de waarheid en Jokke het liegebeest, een grote dikke spin die altijd liegt, waardoor je ook de waarheid kent. Tijdens zijn reis voelt Kerf schaamte, schuld, verwarring, boosheid en besef. Zijn staart valt er bijna af door de steeds dieper wordende kerf. Maar Kerf maakt stapje voor stapje zijn hoofd helder en neemt een belangrijke beslissing. Hij vertelt alles, alles! En dan gebeurt er iets wonderlijks...

Kerf de labjesrat is prachtig poppentheater vol fantastische beelden, vrolijke muziek en gekke invallen van Arthur Geesing in samenwerking met Theo Terra, Joris Erwich en Dick Feld.

Arthur Geesing kennen we van zijn wonderbaarlijke voorstelling Wolfje die al twee keer bij ons heeft gespeeld. In deze try out wil hij graag met jullie in gesprek over de voorstelling. 

Reserveer

december

zondag 9 december 2018 14:30 uur

Buiten de lijntjes
(vanaf 5 jaar)

Theater Theatra

€ 8,50

Theatra maakt theater met en voor kinderen.‭ ‬De voorstellingen zijn eigenzinnig,‭ ‬humoristisch,‭ ‬spannend voor jong en oud. 

Deze nieuwste productie Buiten de lijntjes‭’ ‬is een humoristische voorstelling met weinig tekst,‭ ‬over patronen en het durven doorbreken ervan.‭ ‬Over interactie met een ander.‭ ‬Want wat gebeurt er als je een keer niet binnen de lijntjes blijft.

Het verhaal:

Een straat,‭ ‬een doodgewone straat.‭ ‬Met huizen keurig in een rijtje naast elkaar.‭ ‬Niets bijzonders zou je denken.‭ ‬In één van deze huizen woont een echtpaar:‭ ‬meneer en mevrouw Lijntje.‭ ‬Nog steeds niets bijzonders zou je denken.‭ ‬De Lijntjes staan altijd om‭ ‬7‭ ‬uur op.‭ ‬Ontbijten iedere dag met een volkoren boterham met kaas.‭ ‬En lezen daarna samen de krant. Behalve het buitenlandse nieuws.‭ ‬Als je nooit buiten je eigen dorp komt,‭ ‬heeft het geen zin om te weten wat er in de rest van de wereld gebeurt.‭ ‬Tot er op een dag een nieuwe buurvrouw naast hen komt wonen.‭ ‬Niets bijzonders denk je‭? ‬Wel voor De Lijntjes‭! ‬Want door de komst van deze buurvrouw in de straat verandert alles.‭ ‬En dat is voor De Lijntjes heel bijzonder‭!

Regie: Maarten Bootsma ‭
‬Spel: Harro van Lien,‭ ‬Daniëlle Meijboom,‭ ‬Eva Mesman ‭
‬Concept: Eva Mesman ‭

Reserveer

zondag 16 december 2018 14:30 uur

Lejo's Kerstshow
(vanaf 3 jaar)

Lejo

€ 8,50

Lejo, het beroemde vingerpoppetje uit Sesamstraat, viert kerst. Met zijn vrienden, een kerstboom, kerstliedjes én Rudolf het Rendier. Feest in ons theater. Ze versieren een boom, zingen kerstliedjes, luiden de jingle-bells en zelfs Rudolf het Rendier komt langs. Een vrolijke kerstvoorstelling voor het hele gezin. En opa én oma

Lejo is wereldberoemd geworden door zijn voorstellingen en natuurlijk door zijn filmpjes in Sesamstraat. Lejo wordt gespeeld door de twee handen van Leo Petersen, met hulp van een koffer vol houten ogen. Language no problem

Na afloop kan iedereen zijn eigen Lejo-kerst-poppetje knutselen en bespelen.

Reserveer

zondag 23 december 2018 14:30 uur

Het bos draaft door!
(vanaf 6 jaar)

Theater Gnaffel

€ 8,50

Presentator Twan nodigt in zijn populaire talkshow ‘Het bosdraaft door’ een aantal prominente dieren uit. Samen zoeken ze oplossingen voorhedendaagse problemen. Vlijmscherpe grappen maken vliegensvlug plaats voorpoëzie, beeldende pareltjes uit het wonderlijke dierenrijk en het vaakonzichtbare rijk van de fantasie. Met Mark Haayema, Joep Onderdelinden, AniekStokkers en veel dierenpoppen.

Het Zwolse gezelschap Theater Gnaffel maaktvoorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. Devoorstellingen doen een groot beroep op verwondering en verbeelding en zijneigenzinnig en verrassend. 

Bij ons wordt de kerstspecial uitgezonden en schuift het veel bezongen rendier Rudolf aan, op zoek naar de ultieme kerstgedachte. Met Mark Haayema, Joep Onderdelinden en veel dierenpoppen.

Reserveer

donderdag 27 december 2018 14:30 uur

De Reuze Dwerg die een kopje kleiner wil zijn
(vanaf 4 jaar)

Mark van Vliet

€ 8,50

Na het succes van ‘Help ik heb een vlieg ingeslikt’ is het tijd voor een nieuwe energieke muziekvoorstelling vol grappige personages op klassieke klanken van Mark van Vliet Theater.

De voorstelling ‘De Reuze Dwerg die een kopje kleiner wil zijn’ is geïnspireerd op van oorsprong Slavische sprookjes en wordt gespeeld onder begeleiding van klassieke muziek van onder andere Tsjaikovski, Moessorgski, Shostakovich en Stravinsky. Met instrumenten als de trombone en de Russische balalaika is het een muzikaal festijn! Ivan is veel te groot voor een dwerg! Hij past niet op een stoel, niet in zijn huis en zelfs zijn kleren zijn te klein. Hij is dol op klassieke muziek, maar alle instrumenten van de dwergen begeven het onder zijn gewicht. In een groot Russisch avontuur gaat Ivan opzoek naar zijn ware zelf. Samen met zijn nieuwe vrienden Vladimir de koopman, het tovervrouwtje Baba Yaga, de vals-zingende Vuurvogel en een enorme Neus, komt hij erachter dat groot zijn misschien helemaal zo gek nog niet is… Gedurende de voorstelling leert Ivan dat iedereen goede en slechte eigenschappen heeft en dat wat een ander verschillend maakt juist heel bijzonder kan zijn.

‘De Reuze Dwerg die een kopje kleiner wil zijn’ is een spannend avontuur vol humor en fantasie waarbij op een speelse en toegankelijke manier klassieke muziek tot leven wordt gebracht! Een genot voor de gehele familie!

Reserveer