Programma

oktober 2017 - december 2017

oktober

zondag 22 oktober 2017 (première) 14:30 uur
maandag 23 oktober 2017 14:30 uur

Ko met de Vlo
(vanaf 4 jaar)

Lichtbende

€ 8,50

Betoverend filmisch muziektheater voor de hele familie‭!
‬De aandoenlijke zwerfhond Ko wordt in een liefdevol gezin opgenomen.‭Wat het gezin niet weet,‭ ‬is dat er in zijn vacht een familie vlooien verstopt zit‭… ‬Een geestig,‭ ‬ietwat absurd verhaal met een verrassende afloop.

LICHTBENDE maakt lichtkunstvoorstellingen. Betoverende verhalen met muziek, beeldende kunst en theater 'live' voor je ogen versmolten tot animatiefilm., op een groot scherm geprojecteerd met toverlantaarns.‭ ‬Een unieke belevenis‭ ‬voor jong en oud!

Na de voorstelling volgt een korte demonstratie waarbij iedereen‭ ‘‬hoe doe je dat'-vragen‭’ ‬kan stellen.

Voorproefje van Ko:

https://youtu.be/nLEMugOuOtI

Reserveer

donderdag 26 oktober 2017 14:30 uur

Kom je opeten
(vanaf 4 jaar)

Martin Soeters

€ 8,50

Martin‭ (‬bespeler van TV-ster Raaf‭) ‬brengt dit keer het griezelig grappige verhaal over een planeten etend monster die zicht krijgt op de aarde.‭ ‬Gelukkig is stoere Bennie daar...‭ ‬Gespeeld in een fantastisch decor met ingenieuze vondsten waarin het hele heelal lijkt te passen en het mogelijk is om met het monster mee te vliegen,‭ ‬ontworpen door Siem van Leeuwen‭ (‬Zilveren Krekel voor Knuffelbos‭)‬.

Reserveer

zondag 29 oktober 2017 14:30 uur

Held
(vanaf 5 jaar)

Theatergroep Heldhaftig

€ 8,00

Art en Mart wonen en werken in‭ ‬een wasserij.‭ ‬Onder het werk verzinnen ze verhalen.‭ ‬Zoals het verhaal van Ezel en Wezel en hun avonturen en heldendaden voor zover dat lukt in het bos met de enge Nachtwezens.‭ ‬Held is een spannende,‭ ‬humoristische‭  ‬en visuele voorstelling met poppen en wasgoed over de KEUZE om held te zijn.‭

Spel: Martin Soeters en Arthur Geesing

Reserveer

november

zaterdag 4 november 2017 14:30 uur
zondag 5 november 2017 (première) 14:30 uur

Spookje
(vanaf 4 jaar)

Poppentheater Koekla

€ 8,50

Het Spookje gaat over Thijs,‭ ‬die vrienden wordt met het spookje dat op zijn dak komt wonen.‭ ‬Wanneer Thijs met Spookje mee gaat naar zijn grote kasteel,‭ ‬ziet hij daar een klein meisje slapen op een bed van rozen.‭ ‬Dat lijkt zijn vriendinnetje Roosje wel.‭ ‬Zal het Thijs lukken om haar wakker te krijgen‭? ‬Dynamisch,‭ ‬verrassend,‭ ‬lief‭ ‬en muzikaal poppentheater in een betoverend decor.

Reserveer

zondag 12 november 2017 14:30 uur

Hatsjoe
(vanaf 2 jaar)

Ellen Smets

€ 7,00

Een zonnige ochtend op de Noordpool. Jukka slaapt. Maar dan hoort zij een nies. Die komt van Jut. Samen hebben ze de grootste pret. Zij kijken zij in het witte wak of er al een wit visje is. Dan zien zij iets geks: het is niet wit,maar heeft...kleur! `Hatsjoe' is een regenboog van spel,eenvoudige tekst,dans en clownerie over `kleur'.

Reserveer

zondag 19 november 2017 (première) 14:30 uur

Mijn Kleine Zeemeermin
(vanaf 4 jaar)

Eva van den Bosch en Mai Flesseman

€ 8,50

Lelie,‭ ‬een dappere kleine zeemeermin,‭ ‬duikt in zee.‭ ‬Op haar reis beleeft ze een spannend avontuur en ontmoet ze wonderlijke figuren,‭ ‬zoals een vreemde piraat en het oudste wezen van de oceaan.‭ ‬Een poppentheatervoorstelling over liefde en moed.‭ ‬

Met live harp muziek van Mai Flesseman en schitterende zang door Eva van den Bosch. In de regie van Vincent Wijlhuizen. Coaching poppenspel: Fred Delfgauw.

Reserveer

zondag 26 november 2017 14:30 uur

Bibi en het verdwaalde paard
(vanaf 2 jaar)

Scratch Marionetten

€ 8,50

Deze marionettenvoorstelling is speciaal gemaakt voor de Sinterklaas periode.‭ “‬Mama,‭ ‬er is een paard in de tuin‭”‬.‭ ‬Waar komt‭ ‬het paard vandaan‭? ‬En waarom heeft hij de hik‭?‬

Reserveer

december

zondag 10 december 2017 14:30 uur

Ieorg Idur
(vanaf 4 jaar)

Unieke Zaken

€ 8,50

Meneer Hoppe is een rustige man.‭ ‬Hij woont al jaren alleen,‭ ‬is dol op klussen en gooit graag een hengeltje uit.‭ ‬Op een dag krijgt hij nieuwe buren‭; ‬de flamboyante mevrouw Zilver en haar huisschildpadje Rudi.‭ ‬Het is liefde op het eerste gezicht,‭ ‬maar dat durft meneer Hoppe niet hardop te zeggen...Als mevrouw Zilver hem vertelt dat haar lieveling Rudi maar niet groeien wil,‭ ‬grijpt meneer Hoppe zijn kans.‭ ‬Hij verzint een plan‭ ‬-‭ ‬even briljant als krankzinnig‭ ‬-‭ ‬en probeert daarmee het hart van mevrouw Zilver te winnen.

Meesterverteller Roald Dahl schreef in‭ ‬1990 Ieorg Idur,‭ ‬het laatste boek dat tijdens zijn leven uitgegeven werd.‭ ‬Een bijzonder huiskameravontuur dat door Unieke Zaken bewerkt wordt tot een energieke,‭ ‬fantasievolle en humoristische voorstelling met‭ (‬live-‭)‬muziek,‭ ‬toverspreuken en schildpadden...‭ ‬Heel veel schildpadden.

Regie: Martin Hofstra ‭
‬Spel: Peter Bolten,‭ ‬Mirjam Morsch

Reserveer

zaterdag 16 december 2017
Let op: 15:30 uur

De Vrolijk Verrassende Kerstshow
(vanaf 3 jaar)

Theater van Santen

€ 8,00

Prinses Anna gaat naar De Vrolijk Verrassende Kerstshow. Op het feest mag prinses Anna de mooiste liedjes zingen, meedoen aan een quiz, de kerstboom versieren, musiceren en zelfs een schilderij maken. Uiteraard zullen de kinderen haar daarbij gaan helpen. Dat zorgt voor veel verrassingen en een vrolijk kerstfeest voor iedereen!

Reserveer

zondag 17 december 2017 14:30 uur

Buurman in de natuur
(vanaf 5 jaar)

Plan D

€ 8,50

De buurmannen duiken de natuur in. Geen mini moestuin, maar een echte wildernis! Ze trekken hun tuinbroeken aan en pakken hun gereedschap. Ze zaaien, ze oogsten, ze scheppen en harken er vrolijk op los. Samen creëren ze een wereld vol mooie gewassen. Bloemen om aan te ruiken, planten om naar te kijken en groenten om van te smullen.Natuurlijk ook een boom om in te klimmen, met een tak om aan te slingeren!

De buurmannen zijn helemaal zelfvoorzienend. Ze kweken hun eigen eten en recyclen alles wat ze tegenkomen.Er gaat ook het één en ander mis.. want ja, de natuur doet ook zijn eigen gang.Van hagelbui tot schimmelziekte en van leiding breuk tot een gerecycled voorwerp dat in elkaar stort. Maar samen zoeken de buurmannen dan weer naar een oplossing. 

Buurman in de natuur is een vrolijke dansvoorstelling over de krachten de schoonheid van de natuur. Maar gaat over over de kwetsbaarheid van het milieu: de plastic soep in zee, de CO2 uitstoot en de smeltende ijskappen.

Reserveer

zondag 24 december 2017 14:30 uur
woensdag 27 december 2017 14:30 uur

Ollie Trollie en Mannetje Lampekap
(vanaf 3 jaar)

De Vliegende Koffer

€ 8,50

Ollie Trollie komt graagbij zijn lieve oma Hillie Trol en vraagt haar iedere keer het het verhaal overMannetje Lampenkap voor te lezen. Over Mannetje Lampenkap die op een dag allelampjes pikte. 'Bestaat hij echt?' vraagt Ollie. En dan verdwijnt het lampjevan oma. Kan zij Ollie nu nooit meer voorlezen? Ollie gaat op zoek. Op zoeknaar het verdwenen lampje en... Mannetje Lampenkap. Onderweg ontmoet hij dekleurrijke figuren Vleermuis Vlerk, Glitter Glimworm en kapitein Blauwbaard.Een mooi en fantasierijk verhaal met grote poppen over de lieve en grappigeOllie Trollie. Voor 2 - 7 jaar, en alle mensen die van sprookjes houden.

Reserveer

donderdag 28 december 2017 14:30 uur

Meneer B en Graaf Rucola
(vanaf 5 jaar)

Martijn Donders

€ 8,50

De Amstelveense acteur Martijn Donders brengt weer een grappig nieuw avontuur van Meneer B. Over griezelen, angst voor het onbekende en vooroordelen.

Tegenover het huis van Meneer B. staat een oud kasteel. Sinds een paarweken woont er een nieuwe buurman. Meneer B. vindt het maar een rare snuiter. Hij heeft altijd zwarte kleren aan en praat met een grappig accent. Maar het meest opvallend zijn welzijn twee lange hoektanden. Waar komt hij vandaan ? En waarom is Meneer B. een beetje bangvoor hem ? Op een dag vraagt zijn buurman hem om op de plantjes te passenterwijl hij op reis is naar het buitenland. Een prima kans om eens rond tesnuffelen in het vreemde huis! Is die buurman wel echt zo eng? 

Reserveer