Programma

september 2018 - december 2018

september

zaterdag 22 september 2018
Let op: 15:30 uur

Assepoets
(vanaf 4 jaar)

Kees & Koos

€ 8,50

Twee schoonmaaksters komen in het sprookje van Assepoester terecht. Alleen hebben ze geen fee, geen prins, geen muizen,..Gelukkig is het theater, dus ben jij even de prins- en jij de fee of gast op het bal. Een meespeelverkleedvoorstelling met  heel veelschoonmaakdoekjes.

Na afloop kan iedereen met de verkleeddoeken spelen.

  • Reserveren voor de voorstelling van zaterdag 22 september 2018 (vandaag) kan alleen telefonisch via 020-6450439.
zondag 23 september 2018
Let op: 10:30 uur

Luchtballonnetje
(vanaf 2 jaar)

Kees en Koos

€ 8,50

Oproep voor alle peuters en kleuters: kom met piloot Kees en piloot Koos meevliegen in ons theater. Het wordt een gezellige luchtballonvlucht waarin je veel kan meedoen!

Kijk daar: een piraten land, en daar; een snoepjes wereld, en een mooie boerderij. Als je heel hoog bent is alles beneden heel klein!
Let op: er is alleen een ochtendvoorstelling om 10.30 uur

Reserveer

zondag 23 september 2018 14:30 uur

Reserveer

zaterdag 29 september 2018
Let op: 20:00 uur

Zielehuid
(vanaf volwassenen)

Eva van den Bosch

€ 8,50

Vanavond een uitstapje naar muziektheatervoorstelling voor volwassenen door de jonge maakster Eva van den Bosch die muziek met poppenspel combineert en die wij samen met Theater Peeriscoop begeleiden. Vanavond is de try out bij ons en 6 oktober is de première in Peeriscoop.

Er zijn talloze soorten liefde.
Grootse liefde, hartstochtelijke liefde, dwaze liefde, liefde die komt en gaat als een bevlieging. Liefde voor een kind of voor een vreemde.
Maar misschien wel het mooiste is de hunkerende liefde. De hunker naar dicht bij jou. De bitterzoete huidhonger. Die ene mens die weet dat jij een moedervlek hebt die op een gezichtje lijkt.
Zou je die liefde voor altijd kunnen bewaren?
En wat als een val van grote hoogte, opstaan haast onmogelijk maakt?
 
In deze muziektheatervoorstelling speelt en zingt Eva van den Bosch het verhaal van een jonge vrouw die verstrikt raakt in haar zorgvuldige creatie van de werkelijkheid. We zien haar zoektocht naar houvast, liefde en geluk. Met haar schitterende vertolking van de liedjes van Deborah van der Velde en haar subtiele spel kruipt Eva onder de huid.
 
Eva van den Bosch
is een talentvolle jonge maker die door Fonds Podiumkunsten in staat is gesteld een tweejarig onderzoek naar een combinatie van muziektheater en poppentheater uit te voeren. Eva verleidt, betovert, ontroert en bespeelt haar publiek van de eerste tot de laatste minuut. Haar stem ontroert en dringt door tot diep in het hart van iedere luisteraar. Met die stem en haar virtuoze en fantasievolle gebruik van taal, komen haar verhalen tot leven.
Ondersteund door persoonlijke gesprekken en inspirerende ontmoetingen met Herman van Veen en coaching van Fred Delfgaauw op het gebied van poppenspel, voegt Eva zich in een rij van de meest interessante nieuwe theatermakers van dit moment.
 
Deborah van der Velde
is naast muziektheaterpianiste werkzaam als orthopedagoog gespecialiseerd in kinderen met EMB en deed tijdens haar master pedagogische wetenschappen onderzoek naar de invloed van muziek op het vermogen te communiceren bij jongeren met autisme.
 
 
Artistieke leiding, spel en zang: Eva van den Bosch
Compositie en live muziek: Deborah van der Velde
Regie: Vincent Wijlhuizen
Decor en poppen: Kathelijne Monnens
Uitgebracht door: Studio Peer i.s.m Amstelveens poppentheater
Flyerillustratie: Charlotte Samuels
Met dank aan: Fred Delfgaauw, Chris de Jong,  Herman van Veen, Daan Verbaan, Ivor Sterk


Reserveer

zondag 30 september 2018 (première) 14:30 uur

Alleen op de wereld
(vanaf 6 jaar)

Theater van Santen

€ 8,50

Alleen op de wereld is een klassiek kinderboek dat al generaties lang meegaat. Het vertelt over de avonturen van de vondeling Rémi, die na vele omzwervingen zijn bestemming vindt.

Voor deze jeugdvoorstelling heeft Theater Van Santen het verhaal, in 1878 opgetekend door Hector Malot, in een sprankelend nieuw jasje gestoken. Geniet van een tijdloos verhaal over veerkracht, moed en het verlangen ergens bij te horen. Over de verbinding die muziek kan brengen. En over vriendschap die voelt als een familieband. Droom weg tijdens deze meeslepende voorstelling vol mooie liedjes en livemuziek!

Reserveer

oktober

zondag 7 oktober 2018 (première) 14:30 uur

De Noordwachter
(vanaf 4 jaar)

Theater Fatsnerran

€ 8,50

Een voorstelling over de maan en de sterren, over verantwoordelijk zijn en verantwoordelijkheid nemen; actie en reactie en de gevolgen van een vergeten afspraak.

Kijk de maan schijnt door de bomen! Maar het is overdag, geen nacht! Toch staat de maan aan de helderblauwe hemel. Heb je dat wel eens gezien? Hoe kan dat nou? Dat komt door de Noordwachter. Hij is weer eens iets vergeten! Dat heb je er van als je met je hoofd in de wolken leeft. Dan moet je op pad om het terug te draaien. Zo staat het in de sterren, krijg je problemen met de Grote beer en ruilen Castor en Pollux.

Met een groot draaiend decor waarin alles rond komt.

Reserveer

zaterdag 13 oktober 2018
Let op: 13:30 uur
zaterdag 13 oktober 2018
Let op: 15:30 uur

In de kelder staat een huis
(vanaf 2 jaar)

TG Winterberg

€ 8,50

Na Sterrenwachter en Meneertje Meer (genomineerd voor beste jeugdvoorstelling 2017/2018) kunnen we niet wachten op de nieuwe voorstelling van Tg Winterberg, het gezelschap van poppenspeelster Marlyn Coetsier. Het belooft weer een fantasievolle, beeldende voorstelling te worden.

Dit keer gaat het over een muis die in de kelder van een gigantisch huis woont. Daar leeft ze alleen en helemaal tevreden. Binnen die vier muren beleeft ze 101 bijzondere avonturen. Want met je eigen fantasie hoef je nooit alleen te zijn.

Alles is waar,
Alles is echt gebeurd
Alles is honderdmiljoen procent
klinkklare fantasie
Want ik ben wie ik ben
en ik zie wat ik zie

Marlyn Coetsier bespeelt de poppen van Pip en Buurpoes in de KRO-NCRV televisieserie Woezel en Pip – allemaal vriendjes, en o.a. kick, grimeuse en Bernie in de Boterhamshow

Reserveer

zondag 14 oktober 2018 14:30 uur

Circus! Heart Story
(alle leeftijden)

White Ball uit Sint Petersburg

€ 8,50

Ontmoet de temperamentvolle sterke man, een charismatische illusionist (en zijn getrainde konijn), en de mooie zanger.  Ze laten je bijzondere circusacts zien. Wat dacht je van 'De Ongehoorzame Broek'  of 'Het Roofzuchtige Konijn'? Een interactieve voorstelling met muziek, jongleren en een zingende zaag. Dit worden verhalen om nog lang over na te praten. Language no problem

Deze voorstelling hebben wij samen met het Internationale poppentheaterfestival Puppet International in Meppel geprogrammeerd.

Reserveer

zondag 21 oktober 2018 (première) 14:30 uur

Loena's Sterrennacht
(vanaf 6 jaar)

Eva van den Bosch

€ 8,50

Als het bijna donker is en je de sterren kunt zien flonkeren, wandelt Loena door de stille, slaperige stad. Eén voor één steekt ze de lampen aan. Ze ziet de schaduwen van de mensen in hun warme huizen, gezellig en vrolijk ziet dat eruit. Loena verzint er haar eigen verhalen bij.

Kijk, daar heb je bijvoorbeeld de jonge schrijver, hij zit voorovergebogen over zijn boek. Wat zou hij voor verhaal bedenken? De schaduw van de jonge man maakt zich los en zweeft naar haar toe. En ineens heeft ze hem in haar handen, hij vertelt haar zijn verhaal. En zo ontmoet Loena elke nacht de schaduw van een bijzonder iemand. Ze neemt al haar nachtvrienden mee in haar tas, die steeds voller wordt. Tot op zekere nacht de hele bende een geweldige, lange, vrolijke parade van figuren wordt, die door de stad trekt.

Loena’s sterrennacht is een vrolijke ode aan de fantasie. Een mooi verhaal over dappere buitenbeentjes. Een verhaal over zien en gezien worden, in het licht en in het donker. Met lichtbeelden, schaduwfiguren, poppen, een filmcamera en vooral: met prachtige muziek en liedjes. 

Eva van den Bosch is een jonge getalenteerde theatermaakster die in samenwerking met ons theater en theater Peeriscoop een 2 jarige subsidie heeft gekregen om zich verder te bekwamen in de combinatie zang en poppenspel.

Reserveer

donderdag 25 oktober 2018 14:30 uur

Boer Boris
(vanaf 4 jaar)

Heer Otto

€ 8,50

Heerlijk Herfstvakantie-uitje!

Boer Boris woont op een boerderij. Hij heeft allerlei dieren, machines en een moestuin. Vandaag krijgt hij een bijzondere brief. Er komen twee inspecteurs op bezoek. Oei, dat is spannend. Boer Boris moet het beste van zichzelf en de boerderij laten zien. Maar wat is het beste? Zusje Sam schiet te hulp en samen gaan ze keihard aan het werk.

Een humoristische, beeldende muziektheatervoorstelling gebaseerd op de Boer Boris-prentenboeken van Ted van Lieshout en Philip Hopman. 

Lied - Goedemorgen uit theatervoorstelling Boer Boris: 

Reserveer

vrijdag 26 oktober 2018 14:30 uur
zondag 28 oktober 2018 (première) 14:30 uur

Aladdin
(vanaf 4 jaar)

Poppentheater Koekla

€ 8,50

Koekla bewerkt Aladdin tot prachtig poppentheatersprookje.

Moes droomt ervan om prins te zijn en om iedereen in zijn land blij en gelukkig te maken. Op een dag klopt er een vreemde man aan. Die beweert zijn oom te zijn en zegt de wens van Moes te kunnen vervullen: ‘Als je iets voor mij doet, dan maak ik van jou prins Aladdin.’

Hij neemt Aladdin mee op een vliegend tapijt naar een grot in de woestijn, op zoek naar de magische lamp. Dan komt de Djinn,de geest uit de lamp tevoorschijn. Hij laat Aladdin zien dat zijn oom de gemene tovenaar Djafar is, die wil trouwen met de prinses om zo de macht te grijpen.Samen smeden ze een plan om hem te stoppen. Lukt het Aladdin om Djafar tegen te houden en om prins te worden?

Aladdin is een wondermooi sprookje uit duizend-en-een-nacht vol magie en humor in een eigentijds jasje. De ritmische muziek en het kleurrijke decor met animatie en vol spannende verrassingen voert de toeschouwer mee naar een wereld van Oosterse steden, woestijnen en paleizen. 

Reserveer

november

zondag 4 november 2018 14:30 uur

Het Muizenhuis
(vanaf 4 jaar)

Mariska Simons

€ 8,50

​​Sam & Julia wonen in het Muizenhuis, een wereld op zich. Julia is SUPER nieuwsgierig en REUZE-eigenwijs. Sam is SUPER verlegen en REUZEbraaf. Wat Sam te veel heeft, heeft Julia te weinig en andersom. Ze zijn de allerbeste vrienden en delen alles samen.

In deze muzikale en tot de verbeelding sprekende voorstelling komt de wereld van het Muizenhuis op een bijzondere manier tot leven. Theatermaakster Mariska Simon trekt alle registers open en neemt jong en oud mee in het verhaal van Sam & Julia en hun bijzondere leefomgeving. De voorstelling is gebaseerd op de boeken ‘Het muizenhuis' en ‘Het muizenhuis, Sam & Julia in het theater' bedacht, gemaakt en geschreven door Karina Schaapman. 

Drie sterren in de theaterkrant! 

"Thuis is waar je muis bent’, zingt Mariska Simon. Haar vriendelijke voorstelling Het Muizenhuis is losjes geïnspireerd op de gelijknamige foto-prentenboeken van Karina Schaapman. De muizen Sam en Julia wonen in deze voorstelling in een kast. Het belangrijkste personage in de solovoorstelling Het Muizenhuis is de Voddenboer (Mariska Simon). Die haalt het vuilnis overhoop dat op straat staat. Wat daarin voor haar van waarde is, sleept ze mee naar huis. Daarover krijgt ze op haar kop van de buren: al die rommel trekt maar muizen aan. En inderdaad: in haar kast blijken muizen te wonen. Dat vindt de Voddenboer alleen maar gezellig en ze wordt vrienden met de muizen. Voor potentiële toeschouwers die in deze voorstelling het echte Muizenhuis van Karina Schaapman hopen te zien: dat is enorm groot en het staat in een vitrine op de kinderafdeling van de hoofdvestiging van de OBA in Amsterdam. Mariska Simon maakt voor haar voorstelling gebruik van projecties op het achterdoek van foto’s van stukken muizenhuis en van muizenpoppen. Ze vertelt het verhaal van de bevriende muizen Sam en Julia, en van hun huisgenoot, de danseres Ella. Sam moet trompet spelen opdat Ella daarbij kan dansen. Simon zelf speelt trompet en ze heeft een goede zangstem. De muziek in deze voorstelling is onverwacht volwassen: jazzy, stemmig. Die past goed bij sprookjesachtige verhaal... De kinderen in de zaal gaan mee in haar verhaal... Het publiek roept tegen de Voddenboer dat er muizen in de kast zitten op het moment dat die op het achterdoek worden geprojecteerd. Het geeft antwoord op vragen van de Voddenboer en roept nu en dan een aanwijzing of een mening. Simons opzet slaagt.

Reserveer

zondag 11 november 2018 14:30 uur

Alle liedjes met een strik erom
(vanaf 3 jaar)

Theater van Santen

€ 8,50

Onder moeders paraplu, Hoofd, schouders,knie en teen – Drie kleine kleutertjes, Deze vuist op deze vuist. Veel kinderliedjes uit dit bruisende programma zijn bekend, dus meezingen is onvermijdelijk. De bandleden begeleiden niet alleen, maar zij vertellen tussendoor ook over de muziek en de instrumenten die ze bespelen. Kinderen krijgen de gelegenheid om mee te doen op het toneel of zelf een liedje te spelen op een instrument. 

En...er wordt alvast geoefend voor Sint Maarten!

Reserveer

zondag 18 november 2018 14:30 uur

Sinterklaas Kampoentje
(vanaf 4 jaar)

Goochelaar Jahon

€ 8,50

Jahon is de huisgoochelaar van Kzoom op de Vlaamse TV. Vorig jaar was het publiek onder de indruk van zijn voorstelling Geheimen.  Dit keer wil hij graag Piet worden

“Liefste Sinterklaas,
Elke nacht droom ik ervan
om een zwarte piet te worden.
Ik klauter op de daken,
spring door de schoorsteen
en strooi met koekjes.
Kunt u me het geheim leren
om een echte piet te worden?
Bedankt“

‘Sinterklaas kampioentje’ is een woordloze combinatie tussen muziek, goochelen en … rode balletjes. Language no problem

Reserveer

zondag 25 november 2018 (try-out) 14:30 uur

Kerf, de lapjesrat
(vanaf 6 jaar)

Arthur Geesing

€ 6,50

Kerf is een Labjesrat: Geboren in een laboratorium en gevlekt als een kat. Met een wel heel speciale staart. Wanneer hij jokt, verschijnt er een kerfje, een klein sneetje in zijn staart. Daarom heet hij Kerf! 'Echt niet altijd leuk hoor.'

Er is nog meer bijzonders aan Kerf. ‘Ik heb twee hele gave papa’s, Fred en Rick.’Alleen, als Fred er is, is Rick er niet, en als Rick er is, is Fred er niet.Op een wilde dag maakt Kerf per ongeluk het levenswerk van zijn papa's kapot: De laboratorium-proef-opstellingsmachine. Helemaal kapot, wat nu?! De volgende dag vertelt hij Rick dat Fred het gedaan heeft. En tegen Fred dat Rick het was. Opgelost! AUW... zijn staart. Fred staart naar de puinhoop en kan niet stoppen met in zijn ogen te wrijven. Rick huilt alleen nog maar. Die nacht voelt Kerf zich rot. En bang. Wat als zijn vaders erachter komen dat hij het zelf heeft gedaan? Kerf durft ze niet onder ogen te komen en besluit zich te verstoppen. Op zijn weg komt hij bloemen en dieren tegen: Vergeet-me-welletjes en -nietjes, Boter-op-je-hoofd-bloemen en Lelietjes-van-Daden. Er is de Verklapekster, die spreekt alleen maar de waarheid en Jokke het liegebeest, een grote dikke spin die altijd liegt, waardoor je ook de waarheid kent. Tijdens zijn reis voelt Kerf schaamte, schuld, verwarring, boosheid en besef. Zijn staart valt er bijna af door de steeds dieper wordende kerf. Maar Kerf maakt stapje voor stapje zijn hoofd helder en neemt een belangrijke beslissing. Hij vertelt alles, alles! En dan gebeurt er iets wonderlijks...

Kerf de labjesrat is prachtig poppentheater vol fantastische beelden, vrolijke muziek en gekke invallen van Arthur Geesing in samenwerking met Theo Terra, Joris Erwich en Dick Feld.

Arthur Geesing kennen we van zijn wonderbaarlijke voorstelling Wolfje die al twee keer bij ons heeft gespeeld. In deze try out wil hij graag met jullie in gesprek over de voorstelling. 

Reserveer

december

zondag 9 december 2018 14:30 uur

Buiten de lijntjes
(vanaf 5 jaar)

Theater Theatra

€ 8,50

Theatra maakt theater met en voor kinderen.‭ ‬De voorstellingen zijn eigenzinnig,‭ ‬humoristisch,‭ ‬spannend voor jong en oud.

In 2014 won Theatra met De Poort (Eva Mesman en Ida van Dril) de KijkKunstCup‭ .

Deze nieuwste productie Buiten de lijntjes‭’ ‬is een humoristische voorstelling met weinig tekst,‭ ‬over patronen en het durven doorbreken ervan.‭ ‬Over interactie met een ander.‭ ‬Want wat gebeurt er als je een keer niet binnen de lijntjes blijft.

Het verhaal:

Een straat,‭ ‬een doodgewone straat.‭ ‬Met huizen keurig in een rijtje naast elkaar.‭ ‬Niets bijzonders zou je denken.‭ ‬In één van deze huizen woont een echtpaar:‭ ‬meneer en mevrouw Lijntje.‭ ‬Nog steeds niets bijzonders zou je denken.‭ ‬De Lijntjes staan altijd om‭ ‬7‭ ‬uur op.‭ ‬Ontbijten iedere dag met een volkoren boterham met kaas.‭ ‬En lezen daarna samen de krant. Behalve het buitenlandse nieuws.‭ ‬Als je nooit buiten je eigen dorp komt,‭ ‬heeft het geen zin om te weten wat er in de rest van de wereld gebeurt.‭ ‬Tot er op een dag een nieuwe buurvrouw naast hen komt wonen.‭ ‬Niets bijzonders denk je‭? ‬Wel voor De Lijntjes‭! ‬Want door de komst van deze buurvrouw in de straat verandert alles.‭ ‬En dat is voor De Lijntjes heel bijzonder‭!

Regie: Maarten Bootsma ‭
‬Spel: Harro van Lien,‭ ‬Daniëlle Meijboom,‭ ‬Eva Mesman ‭
‬Concept: Eva Mesman ‭

Reserveer

zondag 16 december 2018 14:30 uur

Lejo's Kerstshow
(vanaf 3 jaar)

Lejo

€ 8,50

Lejo, het beroemde vingerpoppetje uit Sesamstraat, viert kerst. Met zijn vrienden, een kerstboom, kerstliedjes én Rudolf het Rendier.
Lejo, het beroemde vingerpoppetje, viert dit jaar kerst in ons theater. Hij neemt al zijn vrienden mee. Ze versieren een boom, zingen kerstliedjes, luiden de jingle-bells en zelfs Rudolf het Rendier komt langs. Een vrolijke kerstvoorstelling voor het hele gezin. En opa én oma

Lejo is wereldberoemd geworden door zijn voorstellingen en natuurlijk door zijn filmpjes in Sesamstraat. Lejo wordt gespeeld door de twee handen van Leo Petersen, met hulp van een koffer vol houten ogen. Language no problem

Na afloop kan iedereen zijn eigen Lejo-kerst-poppetje knutselen en bespelen.

Reserveer

zondag 23 december 2018 14:30 uur

Het bos draaft door!
(vanaf 6 jaar)

Theater Gnaffel

€ 8,50

Presentator Twan nodigt in zijn populaire talkshow ‘Het bosdraaft door’ een aantal prominente dieren uit. Samen zoeken ze oplossingen voorhedendaagse problemen. Vlijmscherpe grappen maken vliegensvlug plaats voorpoëzie, beeldende pareltjes uit het wonderlijke dierenrijk en het vaakonzichtbare rijk van de fantasie. Met Mark Haayema, Joep Onderdelinden, AniekStokkers en veel dierenpoppen.

Het Zwolse gezelschap Theater Gnaffel maaktvoorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. Devoorstellingen doen een groot beroep op verwondering en verbeelding en zijneigenzinnig en verrassend. 

Bij ons wordt de kerstspecial uitgezonden en schuift het veel bezongen rendier Rudolf aan, op zoek naar de ultieme kerstgedachte. Met Mark Haayema, Joep Onderdelinden en veel dierenpoppen.

Reserveer

donderdag 27 december 2018 14:30 uur

De Reuze Dwerg die een kopje kleiner wil zijn
(vanaf 4 jaar)

Mark van Vliet

€ 8,50

Na het succes van ‘Help ik heb een vlieg ingeslikt’ is het tijd voor een nieuwe energieke muziekvoorstelling vol grappige personages op klassieke klanken van Mark van Vliet Theater.

De voorstelling ‘De Reuze Dwerg die een kopje kleiner wil zijn’ is geïnspireerd op van oorsprong Slavische sprookjes en wordt gespeeld onder begeleiding van klassieke muziek van onder andere Tsjaikovski, Moessorgski, Shostakovich en Stravinsky. Met instrumenten als de trombone en de Russische balalaika is het een muzikaal festijn! Ivan is veel te groot voor een dwerg! Hij past niet op een stoel, niet in zijn huis en zelfs zijn kleren zijn te klein. Hij is dol op klassieke muziek, maar alle instrumenten van de dwergen begeven het onder zijn gewicht. In een groot Russisch avontuur gaat Ivan opzoek naar zijn ware zelf. Samen met zijn nieuwe vrienden Vladimir de koopman, het tovervrouwtje Baba Yaga, de vals-zingende Vuurvogel en een enorme Neus, komt hij erachter dat groot zijn misschien helemaal zo gek nog niet is… Gedurende de voorstelling leert Ivan dat iedereen goede en slechte eigenschappen heeft en dat wat een ander verschillend maakt juist heel bijzonder kan zijn.

‘De Reuze Dwerg die een kopje kleiner wil zijn’ is een spannend avontuur vol humor en fantasie waarbij op een speelse en toegankelijke manier klassieke muziek tot leven wordt gebracht! Een genot voor de gehele familie!

Reserveer